Curăţarea şi igienizarea corectă a unei mochete

Spalare mochete Targoviste

Pentru prezervarea şi prelungirea duratei de viaţă a unei mochete este nevoie de o interacţiune cât mai scăzută cu aceasta. Desigur, genul acesta de măsură de precauţie este inutilă, dat fiind faptul că mocheta este preferată covoarelor tocmai pentru rezistenţa sa ridicată la trafic. Aşadar, dacă nu este posibil un nivel mai scăzut al tranzitării zonei cu mochetă, atunci trebuie luate în calcul alte metode de păstrare în bune condiţii a acestui accesoriu decorativ. De la curăţarea imediată a petelor şi până la folosirea serviciilor unei firme specializate în spălarea, curăţarea şi întreţinerea unei mochete, orice soluţie prezintă interes dacă sunt respectate normele de aplicare.

Cum să cureţi mocheta înainte de a apela la serviciul de spalare mochete Targoviste

Mocheta este mai puţin sensibilă decât un covor, dar necesită acelaşi nivel de îngrijire în ceea ce priveşte operaţiunile de curăţare. Există o serie de măsuri care pot conduce la prelungirea duratei de viaţă a mochetei, indiferent că aceasta acoperă suprafaţa unei încăperi dintr-o locuinţă sau pe cea a unui spaţiu de birouri:

Murdăria trebuie să rămână afară – amplasarea unui ştergător de încălţăminte la intrare, a unui preş sau a unui covoraş special conceput pentru murdăria de pe încălţăminte îi oferă mochetei prilejul de a nu intra prea mult în contact cu murdăria din exterior.

Dacă apare o pată, aceasta trebuie curăţată imediat – cu cât pata rămâne pe loc mai mult timp, cu atât sunt şanse mai mari ca îndepărtarea ei să necesite solicitarea unei firme de spalare mochete Targoviste. Pata trebuie tamponată, frecată cu ajutorul unei soluţii pe bază de detergent, locul în care aceasta a fost, să fie clătit şi periat şi mai apoi aspirat.

Mocheta trebuie aspirată în mod regulat – dat fiind faptul că mocheta este un bun absorbant al prafului, aceasta se îmbibă foarte repede, ceea ce conduce la apariţia acarienilor. Modul de aspirare trebuie să fie unul temeinic, dar multidirectional, fiindcă aplicarea unei singure direcţii de aspirare poate conduce la deteriorarea fibrelor din mochetă.

Ţineţi cont de tipul materialului din care este confecţionată mocheta atunci când o alegeţi – rezistenţa la impurităţi, murdărie şi depunerea de praf este un factor esenţial pentru ca o mochetă să aibă o durată de viaţă mai îndelungată. Poliamida, poliesterul şi polipropilena sunt cele mai rezistente tipuri de materiale sintetice din care poate fi confecţionată o mochetă, în timp ce lâna este unul dintre cele mai bune materiale naturale care sunt foarte rezistente împotriva prafului şi a murdăriei.

Gradul de uzare este mai scăzut la mochetele confecţionate din materialele sintetice – poliamida este una dintre cele mai rezistente substanţe sintetice, de aceea aceea majoritatea mochetelor de pe piaţă utilizează genul acesta de element pentru confecţionarea acestor accesorii decorative. Podiumul este completat de către polipropilenă şi poliester, care sunt destul de bune în ceea ce priveşte gradul de uzură.

Suportul mochetei îi poate prelungi existenţa acesteia – dacă suportul este instalat în mod corect, indiferent din materialul din care este realizat (material sintetic, din latex, material textil, uni sau dublu stratificat), mocheta va fi întinsă în mod corect şi poate fi curăţată aşa cum trebuie.

Spălarea mochetei trebuie efectuată trimestrial – această operaţiune trebuie îndeplinită cu ajutorul unei firme care ştie cum să spele şi să curăţe o mochetă, aşa cum este spalare mochete Targoviste, care dispune de dispozitive automatizate, net superioare acţiunii şi forţei unui om.

Curăţarea corectă a unei pete de pe o mochetă

Pentru ca misiunea curăţării unei mochete să nu fie una imposibilă şi să apelaţi mai des decât este recomandat la serviciille unei firme de spalare mochete Targoviste, trebuie ca procedura de curăţare a petei să se realizeze în ordinea corespunzătoare:

Tamponarea locului cu pată – orice altă acţiune aplicată (gen ştergere sau frecare) o să aibă drept efect mărirea dimensiunilor petei. De aceea, se tamponează zona în cauza cu ajutorul unei cârpe sau a unei hârtii.

Zona cu pată se şterge temeinic – pentru această operaţiune se foloseşte o soluţie în care să se regăsească puţin detergent, apă puţin călduţă şi săpun.

Locul cu pată se clăteşte – se foloseşte apă din belşug pentru îndepărtarea soluţiei, care în lipsa acestei măsuri ar putea lucra în continuare, ceea ce ar avea drept efect deterioarare ţesăturii în zona respectivă.

Uscarea zonei cu pată – este necesar ca zona respectivă să fie bine uscată.

Aspirarea zonei cu pată – după ce s-a constat că secţiunea respectivă nu mai are pată şi s-a uscat corespunzător, se trece la ultima etapă, cea a aspirării. Zona se aspiră de mai multe ori şi la o intensitate cât mai ridicată, în mai multe direcţii.

În acest fel o să aveţi parte de o mochetă bine îngrijită şi care o să-şi păstreze caracteristicile intacte pentru foarte mult timp.