Importanţa curăţării şi spălării corecte a covoarelor şi mochetei

Spalatorie Targoviste

Considerate a fi unul dintre accesoriile decorative care conferă oricărei locuinţe un plus de frumuseţe şi eleganţă, covoarele şi mocheta constituie, de cele mai multe ori, o povoară atunci când este vorba de menţinere şi curăţare. Cu toate eforturile depuse şi în ciuda soluţiilor de curăţare superioare care se comercializează astăzi, spălarea şi curăţarea acestor accesorii nu este la fel de performantă precum cea realizată într-o spălătorie specială de covoare.

Spalatorie Targoviste – Importanţa spălării şi curăţării corecte a covoarelor şi mochetei

Covoarele şi mocheta îndeplinesc atât un rol estetic, cât şi unul de protecţie a parchetului sau pardoselii, dar constituie unul dintre locurile în care praful şi murdăria se depun cel mai rapid. Deşi poate fi considerată a fi o operaţiune simplă şi care se poate rezolva rapid în spatele blocului sau în curte, curăţarea şi spălarea covoarelor implică mai multe etape care, într-un final, conduc la îndeplinirea în mod corect a acestei acţiuni. Spre deosebire de acţiunea umană, o spălătorie specializată, aşa cum este spalatorie Targoviste, se foloseşte de acţiunea mecanismelor automatizate pentru realizarea unei curăţări şi spălări în profunzime a materialului, fără a afecta în nicio etapă, textura şi calitatea acestor accesorii.

În cadrul unei spălătorii profesionale, operaţiunile de spălare şi curăţare a covoarelor şi mochetei se execută în conformitate cu specificaţiile de îngrijire a materialelor din care sunt realizate aceste produse. Atunci când aceste operaţiuni se efectuează acasă, nivelul de igienizare al acestor accesorii decoractive este unul superficial. Atunci când intră într-o spalatorie Targoviste, covoarele şi mocheta parcurg un întreg şir de etape, care au ca rezultat o igienizare a acestora la nivel superior, până în profunzime.

Etapa de desprăfuire implică folosirea unor dispozitive speciale care, printr-o mişcare succesivă, permite scuturarea covorului printr-un sistem de vibraţii, ceea ce are ca rezultat eliminarea prafului din structura materialului. Acest dispozitiv are şi o funcţie de filtrare specială care stochează praful eliminat într-un spaţiu de depozitare, astfel încât acesta nu mai intră în contact cu produsul care tocmai a fost curăţat. Atunci când această operaţiune este realizată la “bătătorul” din spatele blocului sau acasă, praful eliminat se redepune pe covor, astfel încât nici nu poate fi vorba despre o curăţare temeinică a acestuia. Nu trebuie uitat nici faptul că atunci când aceste accesorii decorative sunt lovite în mod succesiv cu nişte corpuri dure (bătătorul de covoare, paleta de bătut covoare sau alte instrumente asemănătoare) riscul ca structura materialului să fie afectată este destul de mare. Atunci când covoarele sunt desprăfuite în cadrul unei spălătorii profesionale, aşa cum este această spălătorie din Târgovişte, structura materialului nu are deloc de suferit.

Etapa de spălare este compusă din mai multe faze, care de cele mai multe ori, în cazul spălării acasă, nu sunt respectate. Atunci când folosiţi serviciile profesionale, de genul celor de la această spalatorie Targoviste, covorul este răsfăţat şi spălat exact aşa cum trebuie. Mai întâi, se pulverizează o soluţie specială de spălat covoare, a cărei nivel este stabilit prin raportarea la gradul de murdărie şi grosime a materialului. În faza următoare se aplică şampon peste întreaga suprafaţă a covorului şi intră în acţiune o serie de perii rotative, a căror acţiune se intensifică în funcţie de materialul din care este confecţionat covorul, păstrându-se un nivel corespunzător, astfel încât strucura materialului şi textura să nu fie afectate. Se realizează o curăţare în profunzime, ceea ce este imposibil de obţinut atunci când speli covorul sau mocheta acasă. După această fază are loc operaţiunea de clătire a covorului şi pieptănare a acestuia pentru a fi îndepărtate eventualele resturi de praf şi murdărie.

Etapa de uscare prin centrifugare se realizează după rularea covorului prin introducerea într-o centrifugă, reglată pentru a elimina apa din acesta, într-o proporţie de aproape 95%.

Etapa finală de uscare se efectuează într-o cameră special concepută pentru a asigura condiţiile perfecte de uscare, întrunindu-se valorile corespunzătoare de umiditate şi venilatie.

De ce să alegi serviciile oferite de spalatorie Targoviste

Dincolo de calitate muncii prestate, preţuri şi de avantajele oferite tuturor persoanelor care locuiesc în Târgovişte şi în împrejurimi, această spalatorie Targoviste întruneşte toate criteriile în ceea ce priveşte o igienizare corespunzătoare şi în profunzime a covoarelor şi mochetei. Întreg procesul este supravegheat şi este realizat de către dispozitive automatizate, capabile să reia o anumită etapă, în cazul în care rezultatele nu sunt cele aşteptate. De la intrarea pe uşa spălătoriei şi până la ieşire, covorul sau mocheta sunt tratate regeşte şi sunt răsfăţate în cele mai bune condiţii, ceea ce le asigură păstrarea nivelului de curăţenie pentru un timp foarte îndelungat.