Beneficiile oferite de curatare mochete Targoviste

Curatare mochete Targoviste

Mocheta este elementul ideal într-un spaţiu în care nivelul de trafic este foarte ridicat, fiind preferată tradiţionalului covor, care s-ar uza foarte repede în astfel de condiţii. Disponibilă într-o paletă largă de culori, nuanţe şi tonuri, atât în varianta confecţionată din materiale naturale, cât şi în cea oferită de materialele sintetice, mocheta se curăţă mult mai uşor decât covorul şi îi oferă proprietarului avantajul de a fi mult mai ieftină decât concurentul său direct. Cu toate acestea, spre deosebire de covoare, mocheta trebuie curăţată la un interval de timp mult mai scăzut, de aceea este necesar să ştim cum se efectuează o curăţare ca la carte.

Curatare mochete Targoviste-avantajele oferite de instalarea unei mochete

Mocheta reprezintă o uşurare a muncii celor care se ocupă de activitatea de curăţare, dat fiind faptul că aceasta este realizată din materiale care permit o rapidă igienizare. Dacă în cazul curăţării unui covor este nevoie de parcurgerea mai multor etape, în cazul curăţării unei mochete este de ajuns o simplă aspirare şi curăţenia este gata. Desigur, atunci când este nevoie de o igienizare în profunzime, curatare mochete Targoviste constituie o soluţie mult mai practică şi mai viabilă, mai ales că procesul de curăţare este realizat prin intermediul unui dispozitiv automatizat, care are şi câteva perii rotative, ceea ce sporeşte nivelul de curăţare al mochetei.

Dat fiind faptul că mocheta este preferată în dauna covoarelor în spaţiile în care se realizează un trafic ridicat, aceasta prezintă o serie de avantaje, care o fac imbatabilă într-o comparaţie cu un covor:

Nivelul de zgomot este unul foarte redus – mocheta se instalează pe suprafeţe mari şi acoperă spaţiul de desubt, astfel încât, în clădirile de birouri, majoritatea încăperilor sunt izolate cu mochetă. Este un foarte bun absorbant de sunete, ceea ce conferă un grad ridicat de izolare fonică.

Nivelul de rezistenţă la trafic este foarte ridicat – materialele din care este confecţionată mocheta îi permite acesteia să fie mult mai rezistentă la acţiunea intensă a tranzitării zilnice a unei anumite zone. Spaţiile de birouri implică traficul zilnic a multor persoane, ceea ce ar deteriora într-o perioadă foarte scurtă de timp un covor.

Nivelul de confort oferit este ridicat – în funcţie de textură, majoritatea mochetelor reuşeşte să ofere un confort deosebit atunci când se păşeşte peste. Textura moale a unei mochete îi asigură acesteia şi un grad foarte bun de absorbţie a sunetelor şi contribuie la amortizarea oricărui tip de mers.

Nivelul de curăţare este foarte bun – atunci când este vorba despre curăţarea unei mochete, operaţiunea este rapidă, uşor de efectuat şi nu implică foarte multe acţiuni. Cu toate acestea, o curăţare ca la carte trebuie efectuată cel puţin trimestrial (în plus, faţă de curăţarea zilnică sau săptămânală) de către o firmă specializată, aşa cum este curatare mochete Targoviste, care dispune de posibilitatea de a prelua mocheta, de a o curăţa rapid şi cu ajutorul unor maşini automatizate care vor efectua o curăţare în profunzime.

Nivel ridicat de protecţie împotriva petelor – petele reprezintă coşmarul oricărei persoane care se ocupă de curăţarea şi întreţinerea accesoriilor decorative. Chiar dacă mocheta este un bun absorbant de praf (ceea ce conduce la păstrarea unui aer mai curat în încăpere), aceasta nu face deloc casă bună cu petele. Acest aspect se datorează caracteristicilor anti-pete cu care sunt prevăzute materialele sintetice din care acestea sunt realizate. În plus, pe lângă caracteristici anti-pete, anumite modele de mochetă prezintă avantajul de a poseda şi caracteristici anti-incendiu, fiind oarecum ignifuge.

Cum se efectuează operaţiunea de curatare mochete Targoviste

Luând în considerare nivelul ridicat al traficului care se desfăşoară, o mochetă are nevoie de îngrijire zilnică sau săptămânală în cazul celor mai rezistente. Pe lângă operaţiunea de aspirare, la un interval săptămânal, mocheta trebuie periată, iar acest lucru este recomandat să se facă prin mişcări în mai multe direcţii pentru ca fibrele din ţesătură mochetei să nu se tocească, ceea ce ar conduce la o uzare mult mai rapidă. În funcţie de materialul din care sunt confecţionate şi de tipar, anumite tipuri de mochete se dovedesc ceva mai greu de curăţat (aşa este cazul mochetelor cu firul buclat, care reţin mult mai uşor impurităţile, praful şi murdăria, fiind mai dificil de igienizat). Soluţiile profesionale constituie una dintre cele mai bune mişcări pentru prelungirea duratei de viaţă a unei mochete, iar curatare mochete Targoviste reprezintă o opţiune care este de real folos atât persoanelor fizice, cât şi persoanelor juridicare care rezidă în Târgovişte şi în localităţile din împrejurimi.